Başlangıç > Absürt, Geyik, Mizah, Yabancı Diller > I will slaughter you!

I will slaughter you!

i will slaughter you!

The Hate Series – Vol 2.

I fucking will if that miserable tiny brain of yours keeps refusing to understand even the most basic workings of the Spanish language!  You are bloody retarded and you don’t even know you are!

… diyerek kinimizi anglo-saksonca kustuktan sonra sanırım konuya girebiliriz.

Son dönemimde bir adet seçmeli ders almam gerektiği ve makul seviyede Fransızca bildiğim için tercihimi İspanyolca Basic 1’den yana kullandım. Malum olduğu üzere bunların alayı (fr, it, esp…) latin kökenli diller olduklarından birbirlerine epey benzerler. Hatta o derece ki, 2. sınıftayken aldığım İtalyanca Basic 1 dersinde, hocanın okuduğu ve içinden sadece bir iki kelime seçmemiz beklenen metni yanımdaki arkadaşa chuchotage yapmışımdır. Çok şahane yetenekli olduğum için değil, iki dil birbirine acayip yakın olduğu için.

Gelgelelim, bizim İspanyolca macerası, sınıftaki diğer insanlardan yana birazcık şansla nispeten eğlenceli geçecek bir ders olmaktan çıkıp, hocasının bayıklığı ve 14-15 kişilik sınıfta bir veya iki kişi dışında maymundan gelme sürecinin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle kabusa dönüştü. Zaten acı veren bir yavaşlıkta işlenen seçmeli dil derslerinde kesinlikle olmaması gereken özellikler bunlar.

Hocam, hadi yapın gereği dünyanın en bayık insanısın (ulan bi de Latin Amerikalı olucan). Türkçeyi çok iyi konuşamıyor da olabilirsin (sanki kocan Türk değil ve yıllardır Türkiye’de yaşamıyorsun!) En azından, en basit soruyu bile Türkçe sormaktan başka çaresi olmayan şu dangalakları doğru anla da, aynı boku on kere anlatma! Bu bir. Anlattığını da doğru düzgün anlat lan! Sen boyuna fiil çekimi yaptırır, Usted ve Ustedes zamirlerinin anlamına yönelik hiçbir açıklamada bulunmazsan, bu ikisi fiil çekimi açısından 3. şahıslarla aynı olduğundan haklı olarak 3. şahıs kabul eder öğrenci bunları.  Gel de anlat bunu yanındaki organizmaya. Bu da iki.

Sıra sınıfı dolduran lop et kütlelerinde… Lan! Dönemin 3/4’ü geride kalmış, sen hala nası anlamazsın hocanın ”oku”, ”tekrar et”, ”soru sor”, ”cümle kur”, ”tahtaya gel” gibi en temel cümleciklerini? Hadi  diyelim ki astrofizik alanında harikalar yaratan kıvır kıvır dahi beynin o an tekledi, anlamadın, bi saniye dur düşün. Az önce ne yapılıyordu, şimdi bu kadın benden ne istemiş olabilir? O da yok! Gerzek insan refleksi: ”Ne diyo?”. Çek vur. Ne kadar bayık da olsa, kadın tutmuş koca 2 saati alfabeye ayırmış, düzgün okumayı, aksanı, şunu bunu geçtim, ulan harfleri yazıldıkları sırayla bile okuyamıyosun camış! Bırak üniversiteyi falan, git bu becerilerini şöyle işlek bi yerde sergile, yemin ediyorum o kadar çok sadaka toplarsın ki, bireysel emeklilik olaylarına falan girersin direk. Bir de bunların arasında Fransız lisesi mezunları yok mu…… Offf!! Allahın cezası, 9 hafta olmuş hala [kö] deme şuna! [ke] annem o! Hadi, almadı aklın iki farklı dil arasında telaffuz farklarının olabileceğini, bari ”ay, ya Fransızca şeettim ben” manasında spastik mimikler sergileme! Zaten ne kadar Fransızca biliyosun, be dümbelek?

İşin en komik yanı da diğer tüm yabancı dil dersleri gibi, bu dersin de seçmeli olması! Tüm bu ilkel yaşam formları, kendi iradeleriyle gelip bu dersi almışlar. Dillere doğuştan yatkın ol, 9 dilde şiir yaz falan demiyorum ama en azından minimum insan zekası belirtileri göster! Onu da yapamıyosan, git çanak çömlek dersi al, vur kendini çime jonglörlük falan yap. Faydası olur belki.

Buraya kadar sabredip okuduysanız, kendim az buçuk dillere yatkınım diye diğer insanlara haksız yere bok attığımı düşünebilirsiniz. Buyrun bir derse gelin, çıkışta en az benim kadar sövmezseniz bir sonraki yerel seçimlerde İ. Melih Gökçek’e oy vericem!

  1. Bünyam
    Nisan 17, 2009, 12:54 AM

    Aynen katılıyorum dostum biz de de vardı bunlar zaten geneli kız oluyorlar derste-hangisi olursa olsun-kendini odakladığı şeyler:makyaj,yanındakine saçını sorma ,dün akşam verdiği elemanı düşünme,hatta sıradaki kim olsun vs vs.

  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın